30 okt 2010

Hej!
Igårkväll var en av de roligaste kvällarna i Barcelona. Kom hem strax efter 6 i morse så är ganska trött och sliten idag. Vi vart ett gäng som firade Julia, jag träffade några nya au-pairer också så det var kul. Jag träffade Julia och snackade lite innan resten av tjejerna kom vid 11 och när alla hade kommit skålade vi för Julia och begavs och mot en bar. Det var en liten skatebar som spelade n.e.r.d och snoop dogg om vart annat så var inte helt fel. Så nu har jag 3 barer här som jag gillar. Sen gick vi till boulevard culture club och det är första klubben här jag har gillat. Vi var r&b rummet hela kvällen och jag älskade musiken, gammalt blandat med nytt kan aldrig bli fel. Idag hade jag tänkt turista men har varit halvbra väder och jag var alldeles för trött så har bara tagit det lugnt. Nu ska jag städa undan lite och sen dusha innan jag ska möta upp en finsk tjej jag inte har träffat förr. Vi ska bara ta en öl eller så och sen ska hon dra ut på krogen. Jag tänkte följa med men är alldeles för trött och vill hellre göra något annt imorgon istället för att sova halva dagen, Funderar på att åka till Park Vell men får se. 

Tog bara konstiga bilder igår men Julia tog en massa så kan tjuva några av henne när de ligger uppe sen.


29 okt 2010

Ikväll ska vi fira Julia som har fyllt år och jag är ritkigt taggad, ska prova en ny klubb så jag hoppas den är bra! Jag har precis duschat och ska hitta nå kläder och sen ta metron till Plaza Catalunya och möta upp Julia och sen ska vi träffa resten av tjejerna och ta en barrunda innan krogen. Idag har jag även stickat färdigt en halsduk, (tantvarning) och jag måste säga att jag är stolt att jag gjorde den färdigt utan slarv dessutom! Ska ta en bild snart!

Klubben vi ska till ikväll-
 

26 okt 2010

Idag blev det ingen spanskakurs för Andrea så vi var på stan med hennes kompis, Andrea fick nästan massor av nya kläder och jag hittade en massa jag vill ha men ska spara pengarna. H&M härär helt otroligt, Zara också. Sen åt jag på Hard rock cafe för första gången. Veggieburgaren där är det bästa som finns. Men var extremt hungrig så kanske kan vara därför.


25 okt 2010

Inatt vaknade jag av att jag satt upp och hade riktigt ont i huvudet, så måste ha lutat mig in i det låga taket i slutet av sängen, svårt att förklara så ska ta kort och visa. Men har riktigt ont i huvudet nu. Har blivit mer orolig när jag sover nu för tiden (om jag kan bli det). Jag vet att jag alltid har sparkats men när jag sov hos min moster för ett tag sen vaknade jag mitt i natten av att jag stod och vek lakanen för jag drömde att det var morgon. Men men, det går väl över hoppas jag. Just nu ligger jag och lyssnar på gamla Rihanna låtar och ska läsa lite tror jag. Längtar till Sissi kommer om en månad, mysigt att ha henne här och att familjen får träffa någon ur min familj.

En av världens goaste familjer, hittade lite bilder mamma hade tagit när hon var där så¨måste lägga upp några! ;)


Coolingen


Andra lillkillen jag kommer krama sönder i jul.

24 okt 2010

Hemma igen, skönt att vara tillbaka på båten igen. Nu ska jag käka middag hos familjen och ska se till att ta mer bilder, jag glömmer kameran hela tiden! :)

23 okt 2010

Igår hade jag riktigt roligt. Vi var på en liten salsaklubb och massa trevligt folk. Fick hjälp med att försöka lära mig dansa, det gick sådär kan vi säga men det var kul! Nu ska jag med familjen till kyrkan på bröllop och sen ha Julia ikväll när de är på festen. Ska sova i sommarhuset så får se hur det är där också, det ligger strax utanför stan så jag hoppas det blir bra. Så hörs imorgon när vi är hemma igen.

Äntligen ny video.

Jag gillar den faktiskt, kan inte låta bli.


21 okt 2010

Jag har inte orkat skrivit, varit helt slut några dagar nu! Jag har inte gjort så mycket, lärt mig mycket spanska, lekt med Julia och var på lunch hos Francs föräldrar. De är riktigt trevliga, och mamman målar helt otroliga tavlor. Annars har jag inte så mycket att skriva om. Eller jo en sak som jag tycker är så konstigt är att de röker hasch överallt- på gatan, på barerna, på klubben. Jag fattar inte att det är så öppet men de ser helt annourlunda på det än hur vi i Sverige ser på det. Haha Kimmy skrattade ihjäl sig när jag berättade att en läkare en gång berättade för mig att hasch är mycket farligare än alkohol för det stannar kvar i hjärnan i flera år och att du kan få hallicinationer och se rosa elefanter på gatorna som ett exempel. Många anser att hasch är bättre än alkohol för det är mer naturligt och eftersom läkare skriver ut kan jag förstå varför de tycker så. Aja, jag tycker det är så konstigt att det finns överallt bara, jag är inte van vid det. Nu ska jag snart sova, men först se Entourage och kanske läsa nåt.

Såg på aftonbladet om det här och jag trodde först det var ett skämt, så jäkla sinnessjukt. Måste ju vara en jätte bra början på äktenskapet att kidnappa bruden.


18 okt 2010

Jag har haft en skön dag, hade Julia på morgonen medan Andrea var på spanskalektioner och sen hade vi lunch med hennes vänner. Andrea visade mig en liten butik som hade fina halsdukar och väldens sötaste väst hittade jag men ska spara pengarna och köpa en jacka istället tror jag. Vet inte vad jag hade gjort hemma, frysit arslet av mig antagligen. Här var det 17-18 grader idag och jag gick ändå och frös så fort jag inte var i solen. Och vantar måste jag skaffa mig, blev alldeles stel idag när jag satt i parken och övade på spanskan. Försöker lära mig "ser" och "tener" men känns helt omöjligt att komma ihåg det. Tror det är lite för mycket överkurs men tror det vore bra senare om jag kunde det. "Ser" är iaf "att vara" och "tener" är "att ha", så om jag vill säga att jag har 4 systrar säger jag, Tengo cuatro la hermanas. Någon som kan rätta mig?! För det känns som att jag är helt ute och cyklar. Och att allting finns i informell singular och formel singular, formell plural osv dirvier mig till vansinne, likaså att även saker kan vara maskulint och feminimt det är ju helt omöjligt att hålla koll på!

På vägen mot parken.


17 okt 2010

Längsta inlägget någonsin-
Igår hittade vi världens mysigaste bar full av spanjorer och så gott som inga turister så dit ska jag åka fler gånger. Vi var där innan krogen och jag träffade fler tyska au-pairer. Inget mot dem men jag vill träffa lite fler engelsktalande au-pairier eller folk som bor här för det blir jobbigt i längden om alla andra pratar tyska förutom jag. Visst pratar de engelska med mig men känns som det vore roligare att träffa mer folk. Vi var till en krog som var riktigt stor, och jag tappade bort vart vi var flera gånger. Men musiken var inte så bra, mest techno. Men i det största rummet var det helt okej, band som Mando Diao. Saknade mina 2 party tjejer Sandra och Frida gjorde jag också!

Krogen- det är dåliga bilder men helt omöjligt att få till nåt bättre.
 





Idag var jag på en jättemysig lunch med familjen, sen träffade vi deras kompis föräldrar som jobbade på liten bar över gatan, de bjöd på god choklad trots att det var packat där mitt på dagen, folk stod utanför och väntade på att få komma in. Jag gillade stället så ska ta nå bilder nästa gång.





Innan lunchen stannade vi till vid ett bageri där de köpte jätte goda "kakor", de säljs bara under en viss tid under året och är riktigt, riktigt goda. Önskar jag kunde skicka receptet till syrran så hon kunde lära sig att göra de så jag kan äta de hemma också.




Julia kikar runt på deras kompis båt.


Solnedgången från båten.


Hörde en rolig sak från deras vänner också att många spanjorer som åker till Sverige måste gå till en psykolog under sitt första år för de kan bli deprimerade. Troligtvis för att det är så mycket mörkre än i Spanien.


Partykväll

Nu ska jag iväg och möta Jessica sen ska vi käka lite middag innan vi träffar fler au-pairier. En fyller år så det blir krogen. Jag är riktigt taggad så jag hoppas på en toppenkväll.


16 okt 2010

Idag var jag med familjen på lunch hos några av deras vänner, långt uppe i bergen var det och hur mysigt som helst. Pappan var domare på spanska idol och mamman hade jobbat på mtv så det vra lite kul. Hade en jättemysig lunch och imorgon ska familjen ta med mig ut på lunch bara vi för har inte gjort det ännu så det ska bli jätte kul! Ikväll ska jag träffa några tjejer och sen kanske gå på krogen eller bar, är inte riktigt bestämt än. Men ska bli kul, känner att jag har mycket energi första gången på några dagar!

15 okt 2010

Idag var vi till ett köpcentrum och jag hittade en mysig tröja från h&m, var länge sedan jag köpte kläder så det behövs. Ska köpa en varm jacka snart också, jag fryser här så jag vill inte veta hur kallt det är hemma. Idag mår jag sådär, har mått illa hela dagen. Hade tänkt gå ut med några tjejer och käkat tapas eller iaf varit hos familjen och ätit middag men orkar verkligen inte. Jag ska ta en dush och sen se Gossip Girl och Vampire Diaries. Jag har fått nåt bett på armarna också och jag hoppas illamåendet inte har med de att göra. Men har bytt lakan idag så de borde förvinna.

Sötaste Julia i sin stol som hjälper henne sitta upp själv och hjälper henne rapa. ;)


Det finns gröna fåglar här och inte bara grå tråkiga som hemma.


Killar som "tränar" eller som jag ser det- spänner muskler de inte har. Men det är ganska underhållande.


Älskar gatorna här.



14 okt 2010

Vet... jag borde uppdatera mer men har inte haft någon lust. Idag hade jag en mysig förmiddag med Julia, sen gick jag till min favoritpark och pluggade lite spanska, jag har lärt mig mer under en vecka här än vad jag lärde mig under tiden i Mallorca så förhoppningsvis kan jag nåt mer än hola när jag kommer hem igen. Nu ska jag snart sova. Och i november kommer min syster, ska bli så kul att hon får träffa familjen.

Tapas

Det är riktig storm här, går knappt att vara ute men nu ska jag ändå ta mig iväg till stranden och möta upp en tyska, vi ska käka lite tapas och lära känna varandra så jag tror det blir en bra kväll, men ska upp 8 imorgon så blir inte för sent. Jag var faktiskt orolig innan jag kom att jag skulle må illa på båten men än så länge funkar det prima och jag tror faktiskt att jag skulle vilja lära mig segla, men får nog börja med att försöka mig på spanskan. Nu måste jag sticka.

Älskar stranden, den är lång och full av resturanger


11 okt 2010

Idag har vi ätit Andreas hemgjorda Paella och sen har jag träffat Julias farföräldrar, har haft en jättemysig dag :) Skriver inget mer idag, ska se nåt avsnitt av Entourage och sen sova.




10-10-10

Gårdagen vart inte som jag hade tänkt mig men lärde mig hur metron fungerar iaf. Idag slappade jag länge och kollade på entourage. Jag har fastnat för killarna ordentligt. Sen gosade jag lite med Julia och gick med familjen till en annan "brygga" där de hade en liten fest för de som bor i hamnen. Träffade ett jätte trevligt par från USA som bor bara några båtar från mig, de sa att om jag behövde hjälp med vad som helst var jag välkommen så det är skönt att veta. Ja visst ja, jag gick och kollade på stranden idag också, den ligger verkligen typ 3 minuter bort, några smågatar bakom familjens lägenhet. Så dit ska jag gå ofta, har jag tur hinner jag bada nåt också. Tog bilder på killarna som surfade men orkar inte lägga in de i datorn nu, jag ska av entourage och sen sova.

Min första segeltur, tänkte lägga upp fler men tar hundra år!

9 okt 2010

Jag har haft en helt underbar dag, sov morgon och sen seglat för första gången, ingen lång vända men räckte bra :) tro jag har hamnat hos en toppen familj och jag trivs verkligen än så länge. Nu ska jag hitta nå kläder och sen träffa upp en svenska tjej. Vi ska ta en drink och sen gå på en ljusshow, och efter det blir det nog krogen. :) Så vi hörs imorgon :)

8 okt 2010

Jag sitter och pratar med mamma på skype och tänkte passa på att skriva lite. Allt här går jättebra, familjen är väldigt snäll och extremt rolig så jag känner mig som hemma. Jag var på cykelsightseeing fösta dagen här med Kimmy och hennes mamma som vär här över natten. Vi såg väldigt mycket och länge sedan jag hade så kul och sååå roligt att träffa Kimmy igen. Vädret här är varmt, runt 25-27 på dagarna och jag har bara höstkläder med mig så det är lite varmt ibland. Men hellre det än nollgradigt. Idag tog jag en promenad genom staden i 2 timmar, gick lite vilse men hade karta så tog mig fram eftersom. Staden är helt underbar. Så det blir massor av tråkiga bilder på hus och statyer men det får ni ta ;) Imorgon ska vi segla en sväng och sen får vi se hur det blir resten av helgen.

Internet är segt så bilderna tar sådan tid.

Barcelona

Är dödstrött och orkar inte skriva men allt är bra, familjen verkar super och jag gillar maten! :)Hörs snart.


4 okt 2010

Jag hatar och packa, finns inget värre. Tar ju aldrig slut. Men hade en mysig fika på stan med snyggingarna iaf, tråkigt att säga hej då bara. Och jag LOVAR snart blir det mer bilder, tar inga bilder hemma men nu ska jag fasiken ta och göra det! ;)


I keep on running, keep on running.

Okej, bara att erkänna. Jag har åkt på någon jäkla förkylning, kan man göra annat än att hata små, snoriga barn på dagis?! Jo, de är ju söta ibland, men bara ibland. Men nu blir det varm o'boy och positivt tänkande mellan nysningarna. Pratat med Kimmy idag och jag ska följa med henne och hennes mamma på cykeltur runt Barcelona på Tisdag, det ska bli så roligt att hon är där och skönt utifall det skulle vara nåt med familjen så känner jag någon iaf. Cykelturen är på 4 timmar så kan ju räkna med att vara halvt död efteråt men det får se till att gå. Nu ska jag se någon serie och försöka tänka mig frisk. Yeahhhhh


Man får lyssna några gånger men sen är den riktigt bra!

Coolaste jag har sett i hela mitt liv.

Är det något jag önskar jag vågade göra så är det de här, herregud vad avundsjuk jag blir. Jag är alldeles för höjdrädd.


EMBED-Awesome Rope Swing To Base Jump - Watch more free videos

Wonderful


1 okt 2010

5 dagar kvar till Barcelona. Alla frågar om jag inte är "hur taggad som helst". Men jag är inte det, lite orolig att det ska bli som förra gången då jag inte trivdes alls. Fast det här är en helt annan sak, nu kommer jag bo mitt i en storstad så finns ju liiiite mer att göra. Jag måste åka nu, främst för att jag tror att jag kommer ha svårt att faktiskt ta mig iväg senare och sen för att jag måste fortsätta leta efter en plats där jag trivs och vill stanna kvar på. Jag är så trött på att inte veta vart jag vill bo eller vad jag vill göra. Att veta vad man inte vill hjälper bara till en viss del, kan ju inte spendera livet med att prova på och sen utesluta saker, jag måste ha något sorts mål och jag tror att det börjar bli tid att bestämma vad det målet ska vara nu. Jag har börjat fundera lite på skolan igen, kanske plugga journalistik eller nåt med evenemang att göra, anorda bröllop osv. När jag jobbade på steninge slott störde det mig nåt otroligt att jag inte kunde göra saker annorlunda. Så som jag hade velat att det skulle se ut och hur allting runt omkring skulle hanteras. Tror jag skulle gilla att ha stora projekt med deadlines och kaos som ska fixas, så ska fundera mer på det, till nästa år kanske.


RSS 2.0