the lonely island

Jag gillar de här killarna, min typ av humor!








Tjugonionde december

Hej!

Dagen före julafton kunde jag självklart inte sova, så jag kollade på en film som heter "An American crime" som är en verklighetsbaserad film från 2007. Den handlar om en 16-årig tjej och hennes syster som hamnar hos grannkvinnan när hennes föräldrar åker iväg och jobbar. Väl där låser den instabila 6-barns mamman in henne i källaren och låter under flera månader hennes egna barn samt grannbarnen tortera henne som de vill för att lära henne en läxa. Den här filmen är hemsk men inte alls lika grov som "the girl next door" som också är baserad på samma händelse men har haft mycket ändringar.
I verkligheten hette tjejen Silvia Likens och när hon väl dog efter skallskador hade hon över 150 brännmärken över hela kroppen, blåmärken och de hade hällt kokande vatten över henne så hennes skinn var förstört. Och allt det orskades av stor del av tonåringar, en av killarna som bodde i huset var bara 12-13.
Jag kan bara inte få filmen ur huvudet, det som stör mig mest är att så många visste om det men inte gjorde nåt för att få det att sluta. Att ingen av grannbarnen sa nåt till sina föräldrar eller att inte ens Sylvias egna 15-åriga syster gjorde nåt.





Design

Jag vet, jag gick grafisk design och borde kunna själv men jag har för lite tålamod, så ingen datakunnig som har lust att fixa med min blogg????

Tjougoåttonde December

God Jul- bättre sent än aldrig måste jag väl säga!

Jag är grymt rastlös så ska börja uppdatera igen och börjar med jul!

Dagen före julafton var systerson Anders och moster Lena här och vi satt med uppesittarkväll, jag såg fram emot det före men säger bara aldrig igen. Känns som att bnigolotto var mycket roligare de få gångerna man spelade när man liten men det är väl för att men gick och lekte när det var reklam eller när de bara satt och pratade. Och man fick alltid extra mycket godis och läsk de kvällarna.

Systerson Anders-



Julafton var väldigt mysig, först var vi till mormor och pappas boende. De bor inte på samma avdelning men det är en lång, lång korridor mellan dem så man slipper gå runt hela huset. Lena och mamma stannade med mormor och jag gick och lämnade choklad till pappas personal och tog med honom till mormor. Men innan vi skulle åka mot Sigtuna och syster hade han för ont för att följa med och ville stanna kvar på boendet så jag gick tillbaka med honom (så det blev 4 vändor i den långa, långa korridoren) och kollade vad de skulle äta för julmat och gav honom några julklappar så han hade lite extra lotter utöver den han har varje dag.
I Sigtuna mötes jag i dörren av underbara Noah och Vide, båda har blivit otroligt stora och det går alldeles för fort. Sen var det som vilken annan julafton, vi såg kalle, åt mat, öppnade paket, åt godis och lekte

Vide letar smular under tröjan-

Djungelboken-

Vide och Noah-

Lägger julklapparna under graner och bara klämmer lite på dem!

Det var många klappar i år-

Glad Noah-

Vide vart lite rastlös i väntan på tomten så han käkade på brorsan så länge-

Jag fick jättefina paket-

Vide lekte lite batman-


Känns som den här låten passade riktigt bra igår.


Bob!


Tjugoförsta december

Hello sunshines.

Gävle och Sverige är kallllllt!! Jag har svårt att förstå att det kan vara så kallt. Men idag tog jag en promenad ner på stan och hade en mysig lunch med Erika och Sara. Sen mötte jag upp mamsen och vi gick till pappa på julfika. Tog lite bilder på vägen, syns nog att det var kallt.






Söndag

Igår var det superkul. Förfest hos Sandra och sen dans på krogen och som avslutning donken. Men vaknade vid 10 av att killen som bor nedanför började öva på gitarren. Så tog en lååång dusch och sen "frukost" med mat och glass. Såg en film och sen lyckades jag somna om igen. Såg en söt film nu på eftermiddagen och käkade mer glass, helt otroligt att jag inte har fått ont i magen än. Filmen hette "Cinderella story" eller nåt sånt och var med Chad michael Murray och Hilary Duff och var en typsik B-film där man vet exakt vad som ska händer men jag gillade den, skön söndagsfilm. Ute snöar det som galet så blir nog ingen promenad ikväll som jag hade tänkt. Blir "One tree hill" istället, med mer glass så klart.









Resten av gänget försvann under kvällen så de har var de enda som var left standing.


Home

Hej!

Jag har inte skrivit på några dagar för blogg sidan var konstig några dagar och igår kände jag inte för det! Men jag är hemma nu och allt gick bra, var bara en halvtimme sen med flyget. Jag hade det riktigt bra på flyget, satt själv på en rad så kunde sitta som jag ville men det gjorde mig bara mer rastlös och jag var bland de första av när vi äntligen var framme. Sen tappade jag nästan andan när vi kom ut i kylan så förutom till och från bilen har jag inte varit ute än. Nu sitter jag och lyssnar på Rihanna och laddar in bilderna i datorn. Snart kommer pappa och bosse, åsa och emma på middag. Ska bli kul att träffa de igen, känns som en evighet sen jag såg pappa fast det bara är 2 och en halv månad sen. Mamma har gjort det jättemysigt här hemma med gran och ljus överallt, jag har fått lite julkänsla också, var lite svårt att få utan snö och mörker.
Sen vid 7-tiden blir jag uppplockad av Frida och Sandra innan vi åker på förfest och sen krogen! Ska bli jättekul, jag vet inte vad fasiken jag ska ha på mig bara, för jag kommer väl frysa ihjäl ute.

Tidig morgon när vi åkte från Barcelona.


Lite gratis reklam till "frisörerna" nedanför.



Fjortonde December

Shit, j

ag kollade just på kontot och det såg inte ut som jag hade velat. Med biljetterna hem och julklappar så har det gått mycket mer än jag velat så nu är jag så jäkla frustrerad. Jag kommer inte ha råd att flyga hem i vår som det är nu. Åhh, jag är bara arg på mig själv just nu. Jag lovade mig själv att inte röra de pengarna till annat än flygbiljetter hem och lite kläder. Men det blev för mycket kläder när syrran var här och nu för mycket på julklappar och då är jag inte halvvägs färdig. Jag ska försöka ta några timmar på dagis om det finns när jag är hemma men det är ju det sista jag vill göra. Vet inte om det finns så mycket nu heller.

Aja, idag vart en lång dag igen och jag kunde inte sov inte mycjet inatt så jag gäspade mig igenom dagen. Eller nickade till när Julia sov men inte mycket. Ska ta en promenad nu och se om huvudvärken släpper så kanske jag kan sova mer. Men jag gick med Julia på promenad och det gjorde nog min dag! Det är inget speciellt med det, bara skönt att gå runt.




Lucia

Hej!

Imorse var det jobbigt att gå upp, hade behövt sova några timmar till tror jag. Men är superpigg nu istället så det blir väl samma visa imorgon. Andrea har blivit sjuk igen, så blev en lång dag idag men det gjorde inget för jag och Julia chillade och kollade på mtv, sen tog vi en promenad till affären. Andrea hade även fixat luciakläder åt henne så vi kollade lite på svtplay och julmorgon. Vi hade ju ingen krona åt Julia så vi fick improvisera men jag tycker det blev bra! Nu ska jag försöka hitta nån serie eller film att se på och sen lägga mig och drömma om julmust och janssons frestelse. ;)


Årets sjukaste video!

Det måste det vara, och längsta också. Såg att den är förbjuden att visa på tv i USA och kan faktiskt förstå varför. Men här i Spanien spelas den minst en gång i timmen ocensurerad hela dagen.


Hurricane - 30 Seconds to Mars Short Film
Cargado por dreadcentral. - Ver los videos de música recién destacados.

Julklappar

Det vart ingen julmarknad men har varit på stan och hittade lite julklappar iaf! Skönt att veta att lite är gjort iaf. Var riktigt mysigt med julbelysningen och dekorationerna.



Jag försökte få med den coola belysningen de har inne på h&m men funkade sådär-


Såg de här kompisarna inne på en affär och jag funderade nästan på att köpa med de hem och låta dem bo i badkaret.


The time off my life


Tolfte December

Hejsan!

Jag har just städat, och sett ett "Two and a half men" avsnitt och nu ska jag nog se ett till innan jag tar en dusch. Sen har jag tänkt att ta en promenad, först till köpcentret här borta och se om det är öppet och sen försöka hitta ställen jag inte har varit förr. Så ska ladda mp3:n nu så den inte laddar ur som den gjorde sist. Vet inte om jag ska gå på julmarknaden en sväng också eller vänta och se om Rebecka hänger på efter jobbet, kanske gör båda.

Jag har läst om bombattacken i Stockholm också, och trots att det är väldigt illa så är jag glad att det inte är värre. Att inte fler dog eller blev skadade. Det måste ju vara för jäkligt för bombaren dock, han offrar sitt liv för att döda andra och så lyckas han inte ens med det, snacka om misslyckad. Det var länge sen jag läste om det men om jag inte minns fel så blir många självmordsbombare tränade i flera år före och blir hjärntvättade till att tro att det de gör är för en större sak än de själva och att de kommer bli belönade efter döden genom att komma till en speciell himmel med evig lycka. Så om de misslyckas är det inte som att de kan få en andra chans till att göra det bättre. Att vuxna människor kan tro att det kommer ge dem hämd eller att det ska lösa deras problem på något sätt är obegripigt.
Aja, antar att det blir en lång utredning och snart kan man väl läsa allt om bombaren och få veta hans motiv.


..

Åh, jag tittade på headern nu och jag måste verkligen göra om den men har ingen energi för det men ska försöka fixa det snart.

Elfte December

Tjooo!

Igår hade jag jättekul, jag och Rebecka började med att ta några öl på en irländskbar som hade bra musik och det var mycket folk. Där träffade vi 2 killar som visade oss några andra, riktigt spanska barer. En var en absintbar där man drack absint utspädd med vatten, jag höll mig till öl för jag kommer fortfarande ihåg en kille som drack det hemma och han började se hotfulla småtomtar så det är nog ingen höjdare. Haha det känns som att det hände mycket konstigt igår, först kom en kille fram och frågade om jag ville vara modell för han var fotograf och kunde hjälpa mig, och när jag frågade om det var nakenbilder sa han att man kunde om man ville men att han gjorde allt möjligt. Och när vi var på Plaza Real (stavning) så kom det upp några personer som undrade om vi ville vara med i en naken pyramid för de saknade 4 stycken för att den skulle bli bra. Tydligen så var det väldigt spanskt. Haha, fast jag har aldrig hört om det förr. Och på en av barerna var det en kille som gick runt i kalsongerna för det skulle man också göra när man var i Spanien.
Idag har jag varit trött hela dagen, sov inte så mycket och sen packade jag och bestämde vad jag ska tvätta och så innan jag åker. Nu är det bara 5 dagar kvar och jag börjar bli nervös för flygningen, jag måste komma ihåg att skriva ut resebeviset.
Och visstja, Malin visade världens sötaste lilla kille i webbcameran idag, jag är så glad för hennes skull.

Nu är det julbelysning över hela staden-


Rebecka-



Våra guider-


Kalsong killen-


Tionde December

Viernes!!!!!!

Äntligen fredag! Som vanligt bästa dagen på veckan, Julia var underbar som vanligt och sen spanska lektion. Kände att jag tillochmed kunde nåt så var kul att prata lite. Vi körde en lek i grupp om hur man pratar med personal i affärer. Blev lite mycket ett tag för jag satt bredvid en svensk tjej och att blanda svenska, engelska och spanska blir förvirrande.
Om en vecka kommer jag vara hemma, troligtvis ha vara proppfull efter middagen och halvt ihjälfrusen men jag längtar. Nog för att det kommer nog ganska bra att åka tillbaka i januari igen. Jag pratade med Julias farfar också och han sa att han skulle hjälpa mig fixa biljetter till en match med barca  i vår, var tydligen en mot madrid i februari så det längtar jag efter! Just nu har jag lite ångest över julklappar, vet inte vad jag ska köpa eller hur jag ska ha råd med det. Tänkte försöka få in några timmar på dagis när jag är hemma men får ångest bara jag tänker på att gå i snön till nåt dagis och sen sitta ute i kylan när de leker. Men någon dag skulle vara bra så jag har råd att flyga hem sen igen. Nu ska jag snart bege mig mot metron och möta upp Rebecka på Plaza Catalunya för att först gå på julmarknaden, eller ja först ta en öl någonstan, och sen ska vi prova nya barer och kanske möta upp några andra tjejer.
Hörs imorgon igen!

Igår fick finaste Malin en liten son, hon kommer bli en sån bra mamma och jag längtar tills jag får träffa dem efter jul!

Jag har ingen bild på sonen än så jag hoppas hon lägger upp en snart ;)


Åttonde December

Nu är jag tillbaka på båten igen efter haft några härliga dagar i familjens sommarhus ungefär en halvtimme från Barcelona. Orkar inte skriva nåt utan ska bara slänga upp några bilder och sen kanske en promenad om jag orkar.
Hörs senare.

Julia var underbar och sov hela vägen dit och sen när vi åkte hem igen också.


Julias kusin Santi spelar trummor med farfar.


Andrea vid ingången.


Här bor familjen Carreras-


Stadens kyrka-


Farmor och farfar på varsin sida av Andrea och Franc, och till höger deras vänner.


Idag på lunchen fick de mig att testa en snigel och det enda jag kan säga är, inte illa.


Gatan där de bor, jag skulle ha tagit några på trädgården också men glömde det, den är jättehärlig.


Älskar att det är blommor ute i december.



Jag pallade en omogen citron, tror vi slängde den ;)



Vissa hus hade söta kakelmålningar vid ytterdörrarna.





Katy Perry




På landet

Hej!

Jag har det hur mysigt som helst i deras sommarhus. Hinner inte skriva så mycket för batteriet tar slut och jag är för lat att sätta i laddaren. Det är lungt och skönt här och faktiskt skönt att inte sitta så mycket vid datorn. Jag och Andrea tog en promenad igår och fick till några bilder men har inte laddat in, tog en av hennes. Skriver mer imorgon när vi kommit hem!  




By the way- vi har haft 20 grader idag! ;)

Fjärde December

Hej! 

Idag är jag huuuungrig! Jag längtar efter pizza, mackor, tacos, veggieburgare, åh och subway mackan med tonfiskröra. Men det är alldeles för långt att gå så det orkar jag inte. Jag kom hem sent igår, vi gick i från klubben efter 5 någongång. Så jag har försökt sova idag men vaknade vid 11 och kunde inte riktigt somna om så jag är helt slut! Har inte packat färdigt riktigt heller, eller ja, jag måste slänga ner allt i en väska bara. Vet inte när vi åker ikväll så ska packa nu så det är klart. Men jag är lite bakis och förkyld så är inte alls sugen på att flytta mig från soffan.


FREEEEDAG!

Buenos dias.

Jag älskar fredagar och har nog gjort det sedan jag började skolan och insåg att det var bara lördagar man fick sova länge på. Det är något speciellt med fredagar, jag har inte känt så på ett tag men genast när jag vaknade imorse var jag glad för det var fredag. Var på spanska lektion idag men det gick så snabbt så kommer inte håg nåt nu men ska kolla anteckningarna sen. Jag funderar på att ta en kvällskurs i vår, då kanske jag skulle lära mig mer. Imorgon åker vi till familjens sommarställe ungefär en halvtimme ifrån Barcelona, ett jättefint hus med en liten trädgård men jag kommer nog sakna båten lite! ;) Finns nog inte så mycket att göra så ska packa med mig en massa böcker och datorn så klart, tror det finns internet där. Vi kommer tillbaka på onsdag tror jag så annars skriver jag då. Imorgon ska jag sova sen skypa med mamma tror jag. Jag längtar efter att slippa gå upp imorgon, ska nog ställa klockan på 8 bara så jag kan vakna och sen slippa gå upp! Nej, nu måste jag byta om och sminka mig, ska möta rebecka vid metron halv. Seee ya!


Andra December

Åhhh, jag skrev ett helt inlägg men internet hakade upp sig. Skrev iaf att jag är övertrött och att jag ska ta en dusch och sova. Har städat båten idag och fixat med julklappar, vart på pizza och öl hos familjen. Imorgon blir det jobb, sen skola och sen förhoppningsvis utgång.

Första devember :D

Igår var en bra dag, Julia var underbar och sen var jag ut och sprang en sväng innan jag åkte till ikea. De hade en hel affär med svensk mat så är bra att veta att det finns. Jag var en fotonörd och tog bilder på allt tills en vakt kom fram och sa att man inte fick, fattar inte det, man får inte ta bilder i affärer någonstans här. Men fick några iaf,





Svensk butik-








Idag har det varit en tuff dag, jag ville verkligen inte gå upp och sen hade Julia ont i magen så hon gallskrek i en evighet kändes det som, så till slut fick jag ringa Andrea så hon kom hem. Efter 2 min var Julia lugn igen och vi följde med henne och hennes kompis Lori till ett köpcentrum. Köpte faktiskt strumpor och tights på h&m trots att jag inte ska köpa annat än julklappar nu. Sen skulle vi åka till en leksaksaffär men gps visade fel så vi åkte runt i en timme och Julia fick ont i magen igen, så det var lite stressigt men vi hittade till slut. Nu har jag käkat mat på båten och ska snart iväg till en svensk och käka pepparkakor och risgrynsgröt. Direkt när jag kommer hem vill jag äta mammas mat, chips med dipp och mysa i soffan med filtar och tända ljus och se nå skit på TV. Men snart så, bara 17 dagar kvar!




RSS 2.0