Ush och fy och blä

Tycker min blogg är riktigt tråkig, förstår inte riktigt varför ni läser den, har ingen aning om vad jag ska skriva om så det blir samma saker hela tiden. Har svårt för att göra det personligt. Så funderar på att strunta i det men ska ge det en vecka till.

I alla fall så är det grått i Barcelona idag och KALLT, känns ungefär som i oktober hemma, innan jag kom hit. Så det var tufft att gå upp imorse men det gick. Jag hade tänkt lägga mig tidigt men det är ju match ikväll så kan ju inte missa det. Folk går runt med Barca halsdukar och mössor överallt. Jag hoppas det blir lika roligt som när vi såg VM i Palma. Okej inte lika galet för då kom vi hem 9 på morgonen dagen efter, och jag jobbar imorgon men jag hoppas på bra stämning iaf! Och vi blir ett gäng så det blir kul. Imorgon blir det IKEA, ska få lite julkänsla och käka pepparkakor.

Bilder ifrån VM i Palma-





Söndag

Tjena!

Har inte skrivit nåt på hela helgen men har inte känt för det. Jag hade riktigt roligt i Fredags, träffade ett gäng spanjorer och var ut på krogen trots att jag skulle låta bli. Men sov några timmar iaf, sen var jag med Julia medans föräldrarna var ute på dejt. Jag var riktigt seg senare på kvällen men tog på mig nya klänningen och mötte Rebecca för middag, sen gick vi till Guru för drinkar och sen drog vi till Sutton eller Sotton, kommer inte ihåg, men när vi skulle in var det 25 och för mycket folk så det gick inge vidare. Så vi drog tillbaka till Guru men musiken var så kass så vi letade efter mat och sen åkte vi hem, så jag var hemma 4 så det var skönt. Idag har jag sett på film och läst. Nu ska jag dusha och sen ta en promenad innan middag hos familjen.

Bara 3 veckor tills jag är hemma, längtar hem mycket nu så det ska bli skönt. Känns som jag har varit här mycket längre än 2 månader. 
 
Blir bilder imorgon, det är någonting som inte funkar.


Tjogosjätte November

Hola Amigos.
Har varit en lång dag, precis som jag trodde. Var på spanskalektion och det var jätte kul! Nu ska jag göra mig klar med nya kläder och sen dra iväg på hemmafest! Ska bli kul att göra nåt men blir inte för sent, jag jobbar imorgon från klockan 1 och Franc ska jobba på båten innan det så blir inte så mycket sova. Ska spara krogen tills imorgon! See you later.

Jag älskar min nya tjocktröja!

Slapsgiving!

Jag älskar det avsnittet av "How I met you'r mother". Idag gjorde Andrea en jättegod middag och Francs föräldrar kom över så hade vi en jättemysig middag! Och chokladtårta till efterrätt. Inte helt fel. Nu ska jag städa undan alla mina shoppingpåsar och sen gå och lägga mig! Det blir en lååång dag imorgon, börjar tidigare, eller ja en kvart, och sen ska jag städa, gå på spanskakursen och sen får vi se vad som händer på kvällen. Familjen har en vän som kommer på besök och han ska också bo på båten. Sen på lördagmorgon ska han och Franc fixa med båten så blir nog inte sån lång sovmorgon och sen börjar jag jobba 12. Sen på kvällen blir det middag med en svensk tjej och sen ska vi prova en ny klubb så det blir kul!

Julia provade sin första mat idag, det är annourlunda mot för vad jag är van vid. För några veckor sen började hon få en tesked färsk apelsinjuice och idag fick hon sin första frukt. Apelsin, äpple päron och nåt mer som blev puré. Hemma tror jag man ofta med banan. Hon fick inte ner så mycket idag men blir nog bättre när hon förstår.



Tjougofemte November

Hej!

Jag struntade att skriva de sista dagarna när Sissi var här, jag ville hellre umgås med henne. Vi har haft det jätte mysigt, men känns jättejobbigt att vara här på båten själv nu! Längtar hem men det går nog över snart! Har köpt massor av fina saker, ska ta kort och visa nu någon dag! Sissi kom på en jättebra ide om att jag kan ha en kategori här på bloggen där jag skriver om Barcelona och vad som jag gillar att göra här och vilka platser man borde besöka om man är här, så ska fixa det nästa vecka.

Första natten Sissi sov här vaknade jag klockan 6 och kunde inte somna om så jag skulle hämta vattnet på hennes rum, då bad hon mig sätta på lyset och där låg hon med filtar, strumpor, mysbyxor, tjocktröja och mössa. Så de andra två nätterna sov hon inne med mig och det var mycket mysigare. Vi kollade på "Dirty dancing" och pratade så det var skönt att få prata lite med någon om saker hemma. Vi gick och handlade på de h&m och Zara mycket vilket egentligen är tråkigt eftersom det finns hemma, men de har verkligen ett annat utbud här. Sista dagen var bäst, då hittade vi smågator med små, mysiga butiker. Jag hittade skor, jacka, en klänning, en väska, lite tröjor och linnen och en jätte mysig, varm tjocktröja.

Nu ska jag till familjen på Thanksgiving middag så får se hur en sån går till.

En bild på jackan-


Systeryster

Nu är min syster här och dagen har känns helt overklig. Vi har shoppat, jag fick en tjocktröja, en läng tröja, väska så jag är glad. Jag har inte shoppat på länge. Sen har vi käkat luch och druckit lite vin innan vi gick till familjen där Andrea hade gjort väldigt god Paella. Så kändes jättebra att de fick träffa Sissi och att Sissi fick träffa dem ;) Nu ska jag snart sova så jag är pigg för Julia imorgon!

Syster på båten-


Syster läser menyn-


Vi såg byggkranar och tog bild för Noah och Vide-


En av "gatuartisterna" jag inte har sett tidigare.


Söta Julia under middagen-







Tjugoförsta November

Hej!

Igår var det en riktigt bra dag, jag åt middag med en kompis och mötte sedan upp ett gäng andra och gick till klubb där jag inte har varit förut. Det var bra, men ganska litet om man jämnför med andra klubbar här och muusiken var bara bra första timmen sen blev det bara gamla "godingar" men spanjorerna blev som galna när till exempel "sweet home carolina" kom igång.  Kom hem vid 5-6 tror jag så sov läääänge idag. Ska snart gå och äta middag med familjen sen göra i ordning här på båten och ta en dusch! Imorgon vid den här tiden är Sissi här, ska bli så kul och samtidigt lite konstigt att se någon hemifrån här. Kommer bli jobbigt när hon åker hem på Torsdag men jag åker ju hem om några veckor ändå.

Jag försökte ladda upp bilder men det vill inte funka så jag ger upp!


Party like a rockstar

Eller ja, det blir nog lite lugnare ;) jag har precis bäddat åt syrran, bara 2 dagar kvar tills hon är här så ska bli så kul! Nu ska jag sminka mig och klura ut vad jag ska ha på mig och sen äta middag med en kompis innan krogen! Riktigt danssugen så blir nog en lång natt! Hörs imorgon!

Nittonde November.

Hej!
Jag har varit så jäkla duktig och joggat ikväll. De som såg mig ute trodde nog att jag hade någon sorts astma attack eftersom jag flåsade så mycket att jag nästan sprang in folk. Men nu känns det bra, förutom benen som värker. Ikväll blir det hemmakväll, ska se en film och sen sova, och jag ska sova länge. Imorgon ska jag göra i ordning rummet syrran ska ha, kan inte förstå att 3 veckor har gått så snabbt. Ska försöka ändra headern en gång till också, trots att det inte vill funka.

På vägen till parc güell, man kan åka rulltrappa utomhus hela vägen upp, det tyckte jag var coooooolt.

Hola amigos.

Idag hade jag min första spanska lektion och det var jätte kul. Känns som jag redan lär mig ganska mycket. Träffade ett par ifrån skåne också som ska bo här över vintern så det är kul att veta att lite svenskar bor här också. Annars måste jag säga att jag har världens bästa jobb, leker med Julia eller ser på tv när hon sover. Nu ska jag snart ta en dusch och sen se nån film och sen sova. Jag började titta på en actionfilm med några irländare igår så ska nog se klart den.

Loca

Videon är inspelad bland annat i Port Vell där jag bor, på gatan där hon åker motorcykel bor familjen. Tråkigt att jag kom försent för att se inspelningen.


Shakira - Loca (Official Video)
Cargado por xHitx. - Ver más clips de música, videos en HD!

Sextonde November

Lite bilder ifrån babyshowern :)

Andreas fina blöjtårta


Vi hade lekar där förlorarna fick äta barnmat eller suga på en napp i en kvart.


Franc och Julia i hörnet och blivande mamman i vit tröja.




Kexen på bordet är ingen höjdare enligt mig, någon sorts olivröra med extra oliv ovanpå kan aldrig bli gott.



trött

jag ska dusha och sen gå till familjen och äta middag, jag är helt slut idag trots att jag sov bra inatt så orkar inte skriva något mer.

Sooova

Har haft en bra dag, först babyshowern och sen gick jag och tjejerna ut till en bar som ligger här på gatan. Glad att jag hittat den, personalen pratar engelska och trevligt folk med bra musik så kommer gå dit ofta hoppas jag. Nu är jag trött och ska se "One tree hill" och sen sova. Laddar upp bilderna imorgon. Det är farsdag också och jag hatar att inte är hemma, tänkte att vi kunde skypa men jag kom inte hem förs nu och mamma är i Stockholm så det funkade inte. Önskar jag hade en bra bild av världens snällaste pappa men de är hemma allihopa. Men vi hörs imorgon igen, fullty av bilder ska det bli ;)

away we go


LOUD

Har laddat ner Rihannas nya album och jag lyssnar inte på något annat för tillfället.


Trettonde November

Igår var jag på en klubb som ligger 10 från båten så det var nära och bra. Riktigt bra klubb också med bra musik. Men har inte sovit nå bra, vaknade kanske 10 gånger av drömmar så har varit trött hela dagen. Imorgon ska vi ha en babyshower för en av Andreas vänner så ska fixa med massa dekorationer innan hon kommer så blir nog där hela dagen. Nu ska jag kolla om jag kan hitta "Eat, pray, love" att se online.

Tolfte November

Freeeedag, finns inget bättre. Ikväll ska jag ut, ska träffa en dansk tjej så det blir nog kul. Har inget mer att skriva så vi hörs imorgon!

All we have on is the radio

Trött, lätt uttråkad. Känns som att kroppen är slut och jag skulle kunna döda för en massage. Önskar jag kunde säga att det var för att jag masade mig ur sängen imorse men tyvärr, jag har inte sprungit nåt. Tror det var lika bra för foten har börjat göra ont igen. Men ska försöka ge mig ut tills jag gör det. Nästa vecka börjar jag på spanska lektioner så det ska bli kul. Jag är nervös, jag har ingen aning om hur det är det och vilka som kommer vara där. Andrea kanske kommer med men annars är jag själv och trots att jag vet att det kommer bli bra är jag nervös. Haha, jag var mindre nervös inför att bo hos en ny familj i ett nytt land. Men det är nåt med skolan som alltid har gjort mig nervös. Men det är en kurs med lektioner 2 gånger i veckan och är gratis för de som har båtar i hamnen. Jag hoppas bara att de pratar engelska så jag kan förstå dem.

Jag tror jag måste börja leta efter nya saker att göra här så jag inte fastnar med samma sak hela tiden. Det är massor av saker jag inte har sett här men ändå tar jag mig inte för nåt. Ska se till att det blir ändring på det.

Måste väl lägga upp nån bild.




Tionde November

Jag gillar Barcelona! Idag har jag stickat klart en till halsduk. Ja, jag har blivit 80 och börjat sticka. Men jag gillar det. Jag och Andrea stickar ikapp och hon ligger långt före med mössor och saker till Julia. Jag fick faktiskt en halsduk av henne också, eller jag stickade den själv men hon köpte garnet. Jag tror min gamla slöjdlärare hade blivit stolt över mig, hahaha. Skulle ha lagt upp en bild på halsduken och västen jag fick av dem men jag ser störd ut så blir en annan gång.

Jag har tittat på Eurooe music awards idag också, Franc spelade in det åt mig i fredags så jag kollade idag medan Julia såg. Men förstod inte så mycket för de har en tjej som pratar spanska över engelskan så kunde inte höra vad de sa. Jag tyckte det var ganska tråkigt i år, till och med Rihanna. Nu ska jag se nån serie och sen sova. Jag har ställt klockan på kvart över 7 imorgon men får se om jag tar mig upp för att springa. Håll tummarna.


Nionde November

Jag hatar spanska, vem kom på att det skulle finnas mer än 1 språk? Svenskan hade räckt bra. Eller okej, engelskan också. Men resten. Mina barn ska lära sig minst 3 språk för det skulle fasiken ha varit bättre att lära sig det när man var liten. Jag har varit här en månad men kan fortfarande inte säga mer än hur många syskon jag har. Lovar, det är den ända meningen jag kan, allt annat har försvunnit. Och internet är seeegt idag, det laggar hela tiden med allt och jag har noll tålamod.
Men gulligaste Julia var hur go som helst idag så jag ska bortse från att jag är helt okapabel till lära mig nåt nytt och bara vara glad att jag får spendera dagen med denna söta tjejen.

 
Det är såhär jag ser ut när jag jobbar förresten, glasögon, osminkad och uppsatt hår. Alltid lika charmerande. Men Julia var så söt så det spelar ingen roll. Lärde mig idag att hon skrattar högt om jag tar av mig glasögonen så det är nog bäst att behålla dem på.


Willow Smith

Tjejen jag träffade idag var jättetrevlig och det var ganska skönt att prata svenska med en person som är framför mig och inte bara via skype. Jag har fått en overklighetskänsla de senaste dagarna, jag trivs i nuet och har samtidigt saker att se fram emot och det känns konstigt! Känner fortfarande av rastlösheten ibland men försöker sysselsätta mig så det släpper. 5 veckor tills jag ska hem, 2 veckor tills syster är här, 4 dagar tills en ny helg som förhoppningsvis blir rolig och imorgon ska jag gosa med Julia igen och kanske, kanske ge mig ut och springa efter jobbet. Kände lite av en höstlukt i dag också och jag har haft jackan för första gången. Jag gillar det, jag saknade höstlukten hemma. Men saknar definitivt inte snön som tydligen ska komma i veckan.

Jag hittade Will Smiths dotters video och jag måste säga att den är bra, fattar inte hur begåvad hela familjen är.

Willow Smith - Whip My Hair ( Official Video HD )
Cargado por tyhansofficiel. - Ver los videos de música recién destacados.

Åttonde November

Hej!
Jag har bäddat rent och städat idag och det är fasiken inte lätt att göra på en båt så jag är helt slut. Men ska ta och byta om och sticka iväg och träffa en svensk tjej för fika. Har inget intressant att skriva så vi hörs ikväll.

Utanför Parc Güell


Sjunde November

Gårdagen var kul, kom hem ganska tidigt iaf och sov till 11 idag. Sen skulle vi ut på museum men det gick inget vidare så jag kom hem igen och tittade på "kings of queens" och sov en stund. Nu har jag bokat biljetter hem över jul så jag blir hemma i ungefär 3 veckor. Annars är jag fortfarande förkyld och ska försöka hitta någon bra film på datorn och sen sova igen. Saknar familjen i Borås och hoppas jag tar mig dit snart, är alldeles för länge sen.

Världens finaste Ludvig!


Sjätte November

Hola Amigos.

Amigos är säkert felstavat men men. Idag har det varit varmt, runt 25 skulle jag tro. Så Sissi det är nog inga problem med att sitte på en uteservering när du kommer :) Idag var jag på stranden med Julia och sen åkte vi till Parc Güell (vet, jag stavade fel förut).





Dåliga bilder, men Julia tog en massa så lägger upp fler imorgon när hon har skickat dem.

Femte November

Hej!

Jag tror jag har hamnat i den bästa familjen en au-pair kan komma. Igår var vi på en fest för de som har båt i hamnen och då hade de ett litet prat med mig för att jag har nu varit här en månad. Först gav de mig en mjuk väst som jag sa till Andrea jag tyckte om i en liten butik för nåt tag sen. Sen sa hon att hon tyckte allt funkar bra och att jag får stanna längre än till januari om jag vill. Så jag var riktigt glad igår. Foten är bättre fast fortfarande lite öm, har åkt på förkylning istället så har en sådär vecka när det gäller sånt. Nu ska jag ta en dusch och sen käka middag hos familjen.


Cuuuuudi

Denna låten går på repeat i min mp3 just nu, och ja, jag har en stenålders mp3 och inte en ipod.


Tredje november

Hej!
Idag har inte varit en sådan bra dag, jag har haft riktigt ont i foten inatt så kunde inte sova så bra. Ochh när jag väl sov så drömde jag om alltifrån att jag var hemma med bandage över foten till att jag kom till läkaren här och han sa att jag måste amputera halva benet. Så var ganska okej att gå upp i morse. Var lite svårt att gå och det tog dubbelt så lång tid än vanligt att gå till lägenheten. Men Andrea tog hand om mig hela dagen, hon la upp foten högt, lagade mat och såg till att jag drack vatten och tog tabletter hela dagen. Så nu känns foten mycket bättre, kunde gå hem men den gör mer ont nu så ska inte gå på den fören imorgon. Nu ska jag se någon film eller läsa och sen sova.

aj

Känner för att hugga av mig foten just nu, det kan ju inte göra mer ont. Att gå de få metrarna från familjen tog kanske 10-15 min för jag kunde inte gå på sonen. Och det blir bara värre. Nu har jag lindat den och ska se "2 and a half men" och sen försöka sova. Vet inte hur det blir imorgon om jag inte kan gå, får stjäla någon cykel i närheten att ha som stöd.

I just wanna dance, i don't really care.

Jag gillar färgerna i videon men annars är den ganska kass. Känns lite för mycket som japansk tv-show för mig!


Andra november

Hooola!!
Idag har jag legat på stranden. Känns helt otroligt att ha gjort det i November, idag har det varit cirka 23 grader. Sköööööönt! Men jag var så exalterad över att gå till stranden så när jag skulle byta om var jag lite för snabb, vilket man inte kan vara på en båt, så när det guppade till snubbade jag och landade på foten. Självklart den högra som har en tendens att få tillbaka en gammal stukning någon gång om året. Jag trodde det skulle gå bra för att gå till stranden var inga problem men när jag sen skulle gå och ställde mig på foten trodde jag att jag skulle svimma, bokstavligen. Så jag haltade hela vägen hem men det gör inget för jag har varit på stranden så jag är glad iaf. Visst har jag kunnat göra det förut men kände inte för det i början och sen har det varit kallt ett tag.








Ny header!

Haha, trodde jag aldrig skulle klara av att byta header men fixade det efter 2 timmar, är kanske inte riktigt som jag vill ha det men får fixa mer sen nu när jag vet hur jag gör. :P


What's my name

Jag bara väntar på en musikvideo men det dröjer väl antar jag. Fasiken vad jag saknar att köra bil med bra musik på hög volym.


Första november

Mamma har bett om fler bilder på området där jag bor så tog några där jag var ute och gick idag. Vädret idag är inte perfekt, så bilderna är ganska mörka. Men är fortfarade 17 grader så är riktigt glad för att det är varmare i år än vad det brukar vara i November.

Min "brygga", vet inte vad jag ska kalla det på svenska, det är "dock" på engelska så jag chansar på brygga.


Resturanger och nomallt sett är det fullt av turister här, båten ligger till höger.





Gaten där jag vanligtvis går in, finns en till på andra sidan men den här är närmast till min brygga och om man ska in i stan. Har äntligen blivit lite kompis med vakterna, de bryr sig inte så mycket eftersom det är mycket folk som bor här, men jag har sagt hej i några veckor nu och de känner igen mig så de frågar till och med hur det är nu, jag vart bara lite nöjd första gången de frågade.


Jag tycker det är skönt att bo så nära gaten för de som bor i mitten får gå en bit för att komma ut.


Min brygga igen, från andra hållet.


Båten!


Familjens lägenhet är längst ner i det gråa huset.


Vägen jag går från familjen så gott som varje dag.

RSS 2.0